Sari la con╚Ťinut

Asigurarea facultativ─â a locuin╚Ťei

Ce este asigurarea facultativ─â a locuin╚Ťei
Condi╚Ťionat─â de ├«ncheierea prealabil─â a unei asigur─âri obligatorii pentru locuin╚Ť─â, asigurarea facultativ─â acoper─â inclusiv riscurile care nu sunt cuprinse ├«n asigurarea PAD. Printre acestea se ├«ncadreaz─â: incendiile, tr─âsnetele, exploziile, c─âderea aparatelor de zbor, undele de ╚Öoc provocate de avioane, precum ╚Öi dezastre naturale ca: furtunile, uraganele, vijeliile, tornadele, ploile toren┼úiale, ploile ├«nghe╚Ťate, c─âderile de grindin─â, avalan╚Öele de z─âpad─â, daunele provocate de greutatea z─âpezii, respectiv a ghe┼úii, c─âderea accidental─â a corpurilor sau aluviunile produse de inunda╚Ťii.

Potrivit legilor ├«n vigoare, nu pot fi asigurate locuin╚Ťele din cl─âdiri p─âr─âsite, din imobile neutilizate pe ├«ntreaga perioad─â de asigurare sau din construc╚Ťii ruinate, respectiv degradate. Sunt exceptate, de asemenea, construc╚Ťiile subterane, imobilele care necesit─â repara╚Ťii capitale ale elementelor de rezisten╚Ť─â, precum ╚Öi construc╚Ťiile u╚Öoare, ridicate ├«n afara perimetrului construibil al localit─â╚Ťilor ╚Öi folosite temporar. Nu se calific─â nici cl─âdirile f─âr─â elemente de t├ómpl─ârie sau de feronerie, cum ar fi u┼čile, ferestrele sau ├«ncuietorile. La fel precum ├«n cazul poli╚Ťei PAD, asigurarea facultativ─â a locuin╚Ťei nu poate fi ├«ncheiat─â pentru cl─âdirile ├«ncadrate ├«n clasa I de risc seismic.

Printre clauzele op╚Ťionale ce pot fi ata╚Öate unei poli╚Ťe de asigurare facultativ─â se num─âr─â, printre altele: asigurarea centralelor termice, a instala╚Ťiilor de ├«nc─âlzire ╚Öi climatizare, asigurarea aparatelor electrice, electronice, electrocasnice, asigurarea bunurilor casabile sau asigurarea obiectelor de valoare. De asemenea, ├«n func╚Ťie de condi╚Ťiile oferite de o companie de asigur─âri sau alta, po╚Ťi beneficia de decontarea cheltuielilor cu locuin╚Ťa temporar─â, ├«n cazul producerii unuia dintre evenimentele acoperite.

Pentru a incheia o asigurare facultativa a lucuintei po╚Ťi solicita o ofert─â folosind formularul nostru. E simplu si rapid!

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email