Sari la con╚Ťinut

Asigurare de Frontier─â

Asigurarea de frontiera este destinata autovehiculelor care nu sunt inmatriculate in Europa

Obiectul asigur─ârii

Asigurarea de frontiera este o asigurare de raspundere civila pentru prejudicii cauzate tertilor prin accidente de vehicule care se incheie pentru vehiculele care au locul obisnuit de stationare in alt stat decat Romania si pentru care, in Romania, incheierea acestei asigurari este obligatorie.

 • Asigurarea de frontier─â are ca scop acoperirea prin asigurare a riscurilor de r─âspundere civil─â pentru vehiculele care sunt ├«nmatriculate/├«nregistrate ├«ntr-un stat ter┼ú care p─âtrund pe teritoriul Rom├óniei f─âr─â a avea un contract RCA valabil sau al c─âror contract RCA expir─â pe perioada ┼čederii ├«n Rom├ónia.
 • Conduc─âtorul auto al unui vehicul care este ├«nmatriculat/├«nregistrat ├«ntr-un alt stat, cu excep┼úia aceluia care de┼úine o Carte Verde valabil─â, emis─â sub autoritatea unui birou na┼úional competent, ┼či cu excep┼úia conduc─âtorului auto a c─ârui asigurare de r─âspundere civil─â pe teritoriul statului membru de re┼čedin┼ú─â este garantat─â de biroul na┼úional al acelui stat, ├«ncheie un contract de asigurare de frontier─â.
 • Asigurarea de frontier─â se ├«ncheie la data intr─ârii vehiculului pe teritoriul Rom├óniei sau cel t├órziu la data expir─ârii documentului interna┼úional de asigurare pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule valabil ├«n Rom├ónia, pentru o perioad─â de 30 de zile.
 • Pentru vehiculele care sta┼úioneaz─â ├«n mod obi┼čnuit ├«n alte state dec├ót cele aflate ├«n aria de competen┼ú─â a unui birou na┼úional, asigurarea de frontier─â se poate prelungi pe noi perioade de c├óte 30 de zile.
 • La ├«ncheierea asigur─ârii de frontier─â, ├«n baza unei prime de asigurare, se emite conduc─âtorului auto al vehiculului un document denumit Asigurare de frontier─â RC pentru vehicule cu valabilitate ├«n toate statele membre ale Uniunii Europene, ale Spa┼úiului Economic European ┼či ├«n Confedera┼úia Elve┼úian─â.

Cerin┼úele ┼či riscurile acoperite :

 • Cerin┼úele privind forma certificatului de asigurare de frontier─â sunt prev─âzute prin regulamentul BAAR.
 • Asigurarea de frontier─â acoper─â prejudiciile suferite ├«n urma unor evenimente produse ├«n limitele teritoriale de aplicare pe perioada de valabilitate prev─âzut─â ├«n certificatul de asigurare de frontier─â.
 • Asigur─âtorii mandata┼úi de BAAR exercit─â activitatea de ├«ncheiere a asigur─ârii de frontier─â ├«n numele ┼či pe seama BAAR, pe baze contractuale.
 • Conduc─âtorul vehiculului a c─ârui utilizare pe teritoriul Rom├óniei este condi┼úionat─â de ├«ncheierea asigur─ârii de frontier─â prezint─â certificatul de asigurare de frontier─â pentru ├«ntreaga durat─â de deplasare a vehiculului pe teritoriul Rom├óniei, dup─â ce a expirat valabilitatea documentului interna┼úional de asigurare pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, p├ón─â la ie┼čirea de pe teritoriul Rom├óniei.
 • Conduc─âtorii vehiculelor care nu ├«┼či ├«ndeplinesc obliga┼úia de a ├«ncheia asigurarea de frontier─â sunt sanc┼úiona┼úi ├«n conformitate cu prevederile legale aplicabile ├«n Rom├ónia.

Limitele teritoriale:┬áteritoriul tuturor statelor din SEE (inclusiv ├«n Rom├ónia) ╚Öi pe teritoriul Elve╚Ťiei.

Limitele de desp─âgubire sunt cele minime stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiar─â pentru accidente produse pe teritoriul Romaniei:

Pentru accidente produse începând cu 1 ianuarie 2017:

 • pentru pagubele materiale produse ├«n unul ┼či acela┼či accident, indiferent de num─ârul persoanelor prejudiciate, limita de desp─âgubire se stabile┼čte la un nivel de 1.220.000 euro, echivalent ├«n lei la cursul de schimb al pie┼úei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Na┼úional─â a Rom├óniei;
 • pentru v─ât─âm─âri corporale ┼či decese, inclusiv pentru prejudicii f─âr─â caracter patrimonial produse ├«n unul ┼či acela┼či accident, indiferent de num─ârul persoanelor prejudiciate, limita de desp─âgubire se stabile┼čte la un nivel de 6.070.000 euro, echivalent ├«n lei la cursul de schimb al pie┼úei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Na┼úional─â a Rom├óniei. Limitele de desp─âgubire pentru pagubele produse ├«n afara teritoriului Rom├óniei sunt cele stabilite ├«n legisla┼úia de r─âspundere civil─â auto ├«n vigoare din statul pe teritoriul c─âruia s-a produs accidentul de vehicul. ├Än cazul ├«n care limitele de desp─âgubire stabilite de Asigurator sunt mai mari dec├ót cele ├«n vigoare ├«n legisla┼úia de r─âspundere civil─â auto din statul pe teritoriul c─âruia s-a produs accidentul de vehicul, atunci acoperirea prejudiciilor se face ├«n limitele stabilite de Asigurator.

Valabilitatea Asigurarii de frontiera :

Asigurarea de frontieră se încheie la data intrării vehiculului pe teritoriul României sau cel târziu la data expirării documentului internaţional de asigurare pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule valabil în România, numai pentru perioade de 30 de zile.

Teritorialitate

Asigurarea de frontiera are valabilitate pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, ale Spatiului Economic European si ale Confederatiei Elvetiene.
Spatiul Economic European ( S.E.E.) este format din Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia.

Prima de asigurare

Primele de asigurare sunt stabilite in EURO si se incaseaza in LEI la cursul de schimb valutar comunicat de BNR din data platii.
Nivelul primelor de asigurare se stabilesc in functie de categoria autovehiculului. Prima de asigurare se plateste integral pentru perioada de asigurare.

Categoria autovehicululuiPrima de asigurare/30 zile [EUR]
Motociclete, mopede ┼či autoturisme de p├ón─â la 9 locuri inclusiv150
Alte vehicule exceptând autoturismele400
Remorci, semiremorci, ata┼če ┼či alte vehicule tractate100
Note:1. Asigurarea de frontier─â se poate prelungi pe noi perioade de c├óte 30 de zile pentru vehiculele care au locul obisnuit de stationare in statele care nu fac parte din sistemul Carte Verde.2. Prima de asigurare se achita integral in echivalent RON la cursul de schimb BNR valabil pentru data pla╚Ťii.

Documente necesare pentru emiterea politei

Pentru emitera politei avem nevoie documetele de mai jos. 

 • Documentele masinii
 • Poza cu nr de inmatriculare sa se vada perioada de valabilitate
 • Pasaport
 • Carte identitate proprietar

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email