Sari la conținut
Prima pagină » Asigurarea de calatorie pentru sporturi extreme. Tips&Tricks

Asigurarea de calatorie pentru sporturi extreme. Tips&Tricks

  Am intrat in luna octombrie si iarna ne bate la usa. Este sezonul perfect pentru impatimitii sporturilor extreme, iar ski-ul, snowboarding-ul, bob-ul, sau, de ce nu, saniusul pot sa potoleasca setea de adrenalina celor pasionati. Insa, ca orice sport, presupune niste riscuri, la care, de cele mai multe ori, tindem sa nu ne gandim. In ultimii ani, asiguratorii au gandit produse speciale pentru cei care practica sporturi extreme, insa, atentie, exista cateva lucruri la care trebuie sa fiti atenti. Iata ce trebuie sa faci pentru o vacanta pe munte fara griji.

  Incheie o asigurare de calatorie

  Vacanta, fie ca este de relaxare sau pentru practicarea unui sport extrem, este unul dintre cele mai frumoase momente ale anului. Ne inchipuim deja ca suntem la destinatie, iar in graba noastra pentru pregatiri, tindem sa nu ne gandim la ce lucruri rele ni se pot intampla – probleme de sanatate, furturi, pierderi de bagaje sau accidentarea in timp ce practicam un sport extrem, asa ca o doza de precautie nu strica.

  Incheie o asigurare de calatorie inainte de a pleca la drum, dar e bine de stiut ca acestea sunt de mai multe tipuri si acopera evenimente diferite, de aceea e nevoie de putina documentare inainte de a plati o polita.

  De exemplu, exista asigurarile medicale de calatorie, care se refera strict la eventuale probleme de sanatate care pot aparea. Este vorba despre situatii de urgenta, cum ar fi un accident, caz in care asigurarea acopera cheltuielile pentru tratament, transport cu ambulanta. Sunt prevazute despagubiri de cele mai multe ori si in caz de invaliditate.

  Adauga riscuri suplimentare si nu uita de asigurarea storno

  La varianta de baza pot fi adaugate si alte evenimente precum pierderea sau furtul bagajului, intarzierea mijloacelor de transport, putem de asemenea sa ne pierdem documentele sau sa producem noi pagube altcuiva.

  In caz ca nu stiai, exista o asigurare care ne protejeaza in cazul anularii calatoriei. Dar trebuie sa stim de la inceput ca sunt doar cateva situatii clare in care aceasta polita este valabila. De exemplu, daca avem un accident chiar inainte de vacanta sau o problema de sanatate, daca s-a intamplat ceva cu locuinta si este nevoie sa stam acasa, daca am ramas fara loc de munca sau in caz de divort.

  Opteaza pentru o clauza ce include sporturi extreme inainte de a pleca in calatorie

  Este important sa stii ca e bine sa mentionezi inca de la inceput de faptul ca esti un impatimit al sporturilor extreme. Fie ca practici astfel de sporturi cu regularitate sau ocazional, este bine de stiut ca o asigurare travel clasica, nu va include riscul de accidente rezultate in urma practicarii sporturilor extreme, decat daca i se ataseaza o clauza suplimentara care sa cuprinda acest lucru.

  Cu toate acestea, exista si asigurari de viata care, prin sumele asigurate, deconteaza fracturi realizate din accidente sau spitalizarea in urma unor sporturi extreme precum ski, alpinism, scufundari in pestera sau mersul pe motocicleta, insa este bine sa verifici cu brokerul sau asiguratorul tau ce acoperiri ai.

  Asigurarea de calatorie pentru sporturi extreme – polita unica, sau anuala?

  Daca esti in mod constant in cautarea aventurilor si intentionezi sa participi la sporturi pline de adrenalina in vacanta, ai putea fi interesat de o asigurare de calatorie pentru sporturi extreme. Indiferent de activitate, trebuie sa te asiguri ca esti protejat corespunzator in cazul unui accident.

  Daca ai planificat doar o vacanta anul acesta, atunci asigurarea de calatorie pentru sporturi extreme poate fi realizata pentru o singura calatorie. Insa, daca ai tendinta de a calatori frecvent pentru a practica un sport extrem sau de a merge la competitii sportive, este important sa iei in considerare o asigurare anuala de calatorie.

  Practic, poti sa alegi o singura polita, ceea ce poate fi o masura eficienta din punct de vedere al costurilor si nu mai esti nevoit sa inchei mai multe polite individuale pe parcursul anului.

  In cazul in care simti ca vrei sa ajungi pe partii de mai multe ori in acest an, trebuie sa stii ca o polita anuala ofera exact acelasi nivel de acoperire ca o polita unica, dar pentru un numar mai mare de calatorii, pentru mai multe luni.