Sari la con╚Ťinut

Asigurare de s─ân─âtate pentru cet─â╚Ťeni rom├óni

Atunci c├ónd te confrun╚Ťi cu o problem─â serioas─â de s─ân─âtate, analizele medicale, tratamentele ╚Öi/sau spitalizarea presupun cheltuieli care pot destabiliza orice buget. Costurile mari nu sunt, ├«ns─â, singurele piedici ridicate de sistemul sanitar de stat. Lipsa medicamentelor ╚Öi/sau gradul sc─âzut de compensare a acestora, lipsa aparaturii performante, condi╚Ťiile deplorabile din multe spitale, program─ârile t├órzii cauzate de penuria de speciali╚Öti ╚Öi, implicit, listele interminabile de a╚Öteptare sunt alte c├óteva obstacole pe care orice pacient le ├«nt├ólne╚Öte ├«n sistemul sanitar de stat din Rom├ónia.

├Än aceste condi╚Ťii, nu este de mirare c─â, ├«n ultima perioad─â, asigur─ârile private de s─ân─âtate au devenit din ce ├«n ce mai populare ├«n r├óndul rom├ónilor. Flexibilitatea unei asigur─âri private de s─ân─âtate ofer─â multiple avantaje. Printre acestea, gestionarea mai u╚Öoar─â a cheltuielilor medicale, dar ╚Öi accesul facil la mai multe clinici private ╚Öi spitale de stat din orice zon─â a ╚Ť─ârii, nu doar din ora╚Öul de re╚Öedin╚Ť─â, dar ╚Öi din str─âin─âtate. ├Än plus, timpul economisit ╚Öi posibilitatea de a trece de la un furnizor de servicii medicale, la altul reprezint─â alte avantaje incontestabile ale unei poli╚Ťe private de s─ân─âtate.

Tratamentele de lung─â durat─â, interven╚Ťiile chirurgicale sau orice alte probleme serioase de s─ân─âtate genereaz─â costuri care pot destabiliza bugetul oric─ârei familii. Poli╚Ťele private de s─ân─âtate au ap─ârut din nevoia oamenilor de a beneficia de un instrument financiar care s─â acopere aceste costuri.

Astfel, ├«n schimbul unei prime lunare, trimestriale, semestriale sau anuale, compania de asigur─âri va suporta cheltuielile generate de producerea riscurilor prev─âzute ├«n poli╚Ť─â. Sistemul de decontare direct─â ├«ntre asigur─âtor ╚Öi furnizorii de servicii medicale cu acoperire na╚Ťional─â (clinici, spitale, cabinete) reprezint─â un avantaj incontestabil.

Serviciile se deconteaz─â, integral sau cu anumite deduceri (copl─â╚Ťi), de c─âtre partenerii medicali ai companiei de asigur─âri. Asigur─ârile de s─ân─âtate pot avea limite de desp─âgubire maxime pe un an de asigurare sau pe tipurile de servicii acoperite.

O poli╚Ť─â de s─ân─âtate ofer─â ╚Öi avantajul transparen╚Ťei. Astfel, asiguratul se poate bucura de vizibilitate complet─â asupra sumelor alocate ╚Öi decontate pentru fiecare serviciu medical de care a beneficiat.

Produsele difer─â de la o companie de asigur─âri, la alta, dar, ├«n linii generale, o asigurare de s─ân─âtate acoper─â riscul de accident sau ├«mbolnavire, prelu├ónd costurile generate de serviciile medicale necesare trat─ârii, de la preven┼úie, diagnosticare, tratament p├ón─â la spitalizare ┼či interven┼úii chirurgicale, ├«n limita sumei asigurate stabilite ├«n contract.

Poli╚Ťa de s─ân─âtate nu acoper─â afec╚Ťiunile existente ├«nainte de ├«ncheierea contractului de asigurare. Exist─â, ├«ns─â, asigur─âri de s─ân─âtate care acoper─â puseele acute ale condi┼úiilor medicale pre-existente.

Poli╚Ťa privat─â de s─ân─âtate nu acoper─â afec╚Ťiunile existente ├«nainte de ├«ncheierea contractului de asigurare.

Atunci c├ónd alegi o asigurare privat─â de s─ân─âtate, orienteaz─â-te spre o poli╚Ť─â flexibl─â, pe care s─â o po╚Ťi personaliza ├«n func╚Ťie de nevoile tale ╚Öi ale familiei, at├ót ├«n ceea ce prive╚Öte serviciile medicale incluse, c├ót ╚Öi ├«n ceea ce prive╚Öte bugetul necesar ├«n acest sens.

Nu te gr─âbi s─â achizi╚Ťionezi cea mai ieftin─â poli╚Ť─â de pe pia╚Ť─â. Important nu este c├ót pl─âte╚Öti, ci produsul pe care ├«l cumperi. Studiaz─â pia╚Ťa, orienteaz─â-te spre un asigur─âtor care ├«╚Ťi inspir─â ├«ncredere ╚Öi solicit─â informa╚Ťii detaliate despre asigurarea de s─ân─âtate oferit─â.

├Änainte de a semna o poli╚Ť─â de asigurare, cite╚Öte cu aten╚Ťie textul contractului de asigurare pe care urmeaz─â s─â ├«l ├«nchei. Aten╚Ťie la suma asigurat─â, riscuri acoperite, excluderi (riscuri neacoperite), fran╚Öiz─â. Dac─â nu ├«n╚Ťelegi anumite clauze, solicit─â informa╚Ťii suplimentare.

Pre╚Ťul unei asigur─âri private de s─ân─âtate variaz─â, ├«n general, ├«n func╚Ťie de factori specifici, precum v├órsta asiguratului, starea de s─ân─âtate a acestuia, serviciile medicale incluse, acoperirea teritorial─â a asigur─ârii de s─ân─âtate, num─ârul persoanelor asigurate, etc.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email